Het ritme van eten

Wil je alles weten over voeding bij onregelmatige diensten? Hoe maak je jouw eigen chrono-voedingsplan, passend bij jou én bij je verschillende diensten. Met volop wetenschappelijk onderbouwde informatie, handige tips en makkelijke recepten? Dat vind je allemaal in dit boek ‘Het ritme van eten’. Ontdek wat voeding voor jou kan doen.

Is dit voor mij?

Werk je onregelmatig zoals in de zorg, industrie, veiligheidsdiensten, of ergens anders waar jou werkschema niet van half negen tot vijf is? Dan is dit boek voor jou! We helpen je om regie te krijgen op jouw voedingspatroon bij deze onregelmatige diensten. Waardoor je je fitter voelt, beter slaapt en meer energie hebt. 

Wat kan ik verwachten?

Nee, geen dieetlijstjes, of ingewikkelde dagmenu’s. Jij bent straks in staat om met behulp van dit boek jouw eigen voedingsplan te maken, passend bij jouw dienst. In het eerste hoofdstukken nemen we je mee in de theorie om inzicht te krijgen in de werking van de biologische klok in je lichaam, op verstoring van de biologische klok en wat dit voor je lichaam betekent. Maar ook wat overgewicht te maken heeft met deze verstoring. Daarna gaan we aan de slag om jouw eigen chrono-voedingsplan te maken, met veel voorbeelden om jou te inspireren!

 

Wat zeggen anderen?

Yvonne Boonen, IC/CC verpleegkundige Isala Zwolle “Uit eigen ervaring heb ik ondervonden wat onregelmatig werk met je doet,” aldus Yvonne “Inmiddels weet ik hoe belangrijk voeding is bij onregelmatige diensten. Voorheen at ik wanneer het mij uitkwam. Nu houd ik, ongeacht welke dienst ik draai, een goed eetritme aan en let op wanneer ik wat eet. Dit geeft niet alleen rust, maar ik merk ook dat ik echt beter slaap, mijn darmen minder opgeblazen zijn, alerter ben en meer energie heb. Ook heb ik veel minder trek tussendoor.”

Recensie Nieuws voor Diëtisten
“Het ritme van eten” is vooral een leerzaam en praktisch boek dat mensen met onregelmatige diensten helpt prettiger de dienst door te komen, beter te slapen en buikklachten te verminderen. Lees hier de hele recensie hier.